Drobečková navigace

Úvod > O společnosti > Blog > PEFC certifikát

PEFC certifikát



Co je PEFC certifikace?

Světově nejrozšířenější certifikace lesů PEFC se snaží měnit způsob, jakým jsou lesy spravovány. Hlavním smyslem je zachování lesů i pro budoucí generace a šetrné chování k přírodě jako takové. Jsme hrdí na to, že od roku 2021 je i Brodská lesní držitelem této globálně uznávané certifikace.

 

PEFC jako punc kvality

Dřevo vytěžené držitelem certifikátu PEFC je produkováno za dodržení nejvyšších ekologických, sociálních a etických standardů. Díky této značce každý zákazník okamžitě zjistí, kdo lesy obhospodařuje trvale udržitelným způsobem. Požadavky PEFC vycházejí z mezinárodně uznávaných pravidel. Hlavními cíli jsou trvale udržitelné hospodaření v lesích, podpora spotřeby dřeva a ochrana přírody.

 

Jaká jsou kritéria certifikace PEFC?

  • Zachování a přiměřený rozvoj lesních zdrojů a jejich příspěvku do globálního koloběhu uhlíku
  • Zachování zdraví a vitality lesních ekosystémů
  • Zachování a podpora produkční funkce lesů
  • Zachování, ochrana a přiměřený rozvoj biodiverzity lesních ekosystémů
  • Zachování a přiměřený rozvoj ochranných funkcí lesů
  • Zachování ostatních socioekonomických funkcí a podmínek

 

Brodská lesní myslí na budoucnost

PEFC tvoří 35 nezávislých národních certifikačních systémů, které představují více než 300 milionů hektarů lesů. Brodská lesní je součástí tohoto největšího certifikačního systému na světě, který zahrnuje dvě třetiny všech certifikovaných lesů na planetě. Tomu se říká, být opravdu v dobré společnosti. Chcete se dozvědět více informací o PEFC certifikaci? Zajímá Vás trvale udržitelný rozvoj? Napište nám.

 

Brodská lesní_certifkát PEFC
Brodská lesní_certifkát PEFC